Hlavní obsah

Špotákovou vítkovické publikum znervózňuje, chce si Zlatou tretru víc užít

Minulý týden při premiéře Diamantové ligy poslala oštěpařka Barbora Špotáková své náčiní na velice slušných 67,33 metru. Prohrála sice se svou „úhlavní soupeřkou“ Marií Abakumovovou z Ruska, ale to jí teď tolik netrápí. Vrásky na čele olympijské vítězky dělá týden před Zlatou tretrou spíš bolavá Achillova šlacha na pravé noze.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Barbora Špotáková neprožívá před Zlatou tretrou právě nejpohodovější období.

Článek

Tradiční bolístka Špotákové se ozvala před měsícem a momentálně se jí snaží všemožnými způsoby zbavit. „Byla jsem u docenta Koláře, chodím na rehabilitaci a dokonce si upravuji stravu. Bolest by měla během pár dnů odeznít, ale je otázkou kdy. Zánět v achilovce nemám, je to ale jedno z nejcitlivějších míst v těle a prý to může způsobovat cokoliv. Mrzí mě, že nejsem schopná naplno trénovat,“ vyprávěla s rozpaky světová rekordmanka.

Obává se jedné věci. „Kdyby bolest neustoupila, nemám jistotu, jestli šlacha v takovém stavu vydrží celou sezónu. Uvidíme. Závodit jsem nezačala špatně, Zlatou tretru si chci užít, ale kvůli achilovce budu určitě házet jen polovinu ze šesti pokusů,“ pokračovala osmadvacetiletá vrhačka pražské Dukly.

Zlatou tretru považuje za velikou atletickou show, ale má k ní určité výhrady. „Jsem na domácím závodě a nemám se čeho bát. Jenže podpora ostravského publika mě vždycky spíš znervózňovala a přemotivovala. Ten hukot za mými zády je strašně silný. A protože se jedná o české fanoušky, je slyšet, co si povídají, a to není pokaždé úplně příjemné poslouchat,“ pozastavila se nad diváckou podporou.

Vyrostla nová silná soupeřka

„Zažila jsem řadu velikých závodů, naposledy premiéru Diamantové ligy, ale Zlatá tretra mi přijde nejvíc vyhecovaná, a to je pro mě dost náročné. Snad ten tlak budu tentokrát lépe zvládat a podaří se mi vyhrát,“ přála si.

Její největší soupeřkou bude zřejmě Slovinka Martina Ratejová, která se v Dauhá zlepšila na 67,13 a mnoho nechybělo, aby Špotákovou porazila. „Vyrostla mi další silná soupeřka. Považuji ji za jednu z medailových kandidátek na mistrovství Evropy v Barceloně. Je schopná házet stabilně daleko,“ dodala.

Reklama

Související témata: