Hlavní obsah

Bolt se v Ostravě pokusí o světový rekord

OSTRAVA

Fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt přiletěl včera do Ostravy. Ve čtvrtek poběží na Zlaté tretře netradiční trať 300 metrů a pokusí se o rekordní zápis do světových tabulek. Nejlepší sportovec světa platí za superhvězdu špičkově obsazeného atletického mítinku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jamajský sprinter Usain Bolt po svém příletu do Ostravy.

Článek

Bolt přistál na letišti v Mošnově krátce před půl jedenáctou večer. Dlouhý let z Diamantové ligy v Šanghaji (běžel 200 m za 19,76 s) s mezipřistáním v Soulu a v Praze ho určitě neunavil, protože jako vždy žertoval.

„Vy ještě nespíte? Proč jste tady?,“ vtipkoval s novináři a hned vyvrátil obavy, že mu letecká štrapace dala zabrat. „Let byl bezpečný. V letadle jsem nespal a nemám problém, já cestování snáším docela dobře. Ale do postele se těším a doufám, že na hotelovém pokoji najdu pěkně velkou pohodlnou postel,“ řekl.

Nejvíce otázek směřovalo na velice očekávanou třístovku. „Oficiálně ji poběžím poprvé, ale tato vzdálenost mě nestraší, protože na začátku přípravy běhávám pravidelně čtyřstovky. Vím, do čeho jdu,“ zamyslel se Bolt a prozradil, že na tréninku mu tuto trať už změřili. „Běžel jsem za 31 rovných, což je docela blízko rekordnímu času. Ale závod je něco docela jiného než trénink. To vám každý potvrdí,“ poznamenal.

Světový rekord na 300 m drží legendární Američan Michael Johnson výkonem 30,85 s.

Bolt si docela věří. „Rozhodně se pokusím o co nejlepší čas. Jaký bude, to opravdu nemohu říct, ale jsem v pohodě.“

„Jamajský blesk“ chvíli pózoval fotografům, rozdával úsměvy na všechny strany, byl očividně výtečně naladěný. Několikrát opakoval, že se do Ostravy velice těšil a že Zlatá tretra je jeho oblíbený mítink. „Pokaždé se do tohoto města vracím rád a tentokrát tomu není jinak. Vždycky tady zaběhnu dobrý výkon, tak proč by se mi nemohl povést i ve čtvrtek? Do té doby si odpočinu a na závod se připravím.“

Usain Bolt poběží na Zlaté tretře Ostrava už počtvrté. Poprvé to byl o v roce 2006 a tehdy ještě talentovaný junior zaběhl 200 metrů za 20,28 s. Při druhém startu v roce 2008 svůj ostravský výkon vylepšil na 19,83 s. Loni si vybral 100 m a dosáhl skvělého času 9,77 s.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články