Hlavní obsah

Powell porazil v exhibiční jízdě na mošnovském letišti Železného

OSTRAVA

Když v poledne vysvitlo nad Vítkovicemi sluníčko, odmítl Usain Bolt nabídku pořadatelů Zlaté tretry na rychlostní projížďku na mošnovském letišti. „Jdu se raději protáhnout na stadión,“ sdělil nejrychlejší člověk planety a možná to bylo i tím, že si tuto výsadu pro VIP atlety ostravského mítinku milující rychlost a adrenalin užil už loni.

Foto: www.zlatatretra.cz

Rozjařený Asafa Powell na okruhu, vzadu Jan Železný

Článek

V úterý se tak  na tři a půl kilometru dlouhé ranveji uzavřené letištní plochy sešel Boltův krajan a jeho předchůdce v listině světových rekordmanů na sto metrů Asafa Powell a ředitel Zlaté tretry Jan Železný. Asistoval jim ještě další jamajský sprinter Nesta Carter.

Vystřídali se v rychlých modelech BMW M5 a X6. Všichni se bavili a brzo překonali loňskou Boltovu maximálku 240 kilometrů za hodinu. Ten však tehdy měl k dispozici vůz s omezovačem rychlosti.

Powell byl z rychlosti nadšený a s vozem M5, který dřív patřil tenisovému reprezentantovi Tomáši Berdychovi, zajel 320 km/h. Nejlepší oštěpař světové historie pak vytáhnul z bavoráku nejvíc 315 km/h, ale „porážka“ ho nemrzela. „Takhle rychle jsem jel prvně v životě. Nedá se nic dělat. Holt je poznat, že je Asafa velký sprinter,“ dodal s úsměvem Železný.

Reklama

Související témata: