Hlavní obsah

Bolt odlétal z Ostravy s Jágrovou hokejkou

Krátkou noc prožil po Zlaté tretře Usain Bolt. Největší hvězda ostravského atletického mítinku a miláček vítkovických diváků odlétal už v pět ráno z mošnovského letiště do Berlína. Tam ho nečeká další závod, ale jedna z marketingových akcí. Jamajský blesk, o jehož start v příští sezóně budou pořadatelé Zlaté tretry znovu usilovat a ze strany jeho manažera již existuje předběžný příslib, se ještě před čtvrtečním závodem na tři sta metrů krátce setkal s Jaromírem Jágrem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejista Jaromír Jágr (vlevo) dal nejrychlejšímu běžci planety Usainovi Boltovi hokejku.

Článek

Trojnásobný olympijský vítěz dostal od nejslavnějšího českého hráče a dalšího mistra světa Petra Vampoly podepsanou hokejku a puk. Chvíli si dárky prohlížel a pak se zahnutou holí docela mocně rozmáchl.

Pro Jamajčana nezvyklý suvenýr prý skončí mezi jeho sportovními trofejemi. „Hokejka je moc pěkná, líbí se mi. Určitě si ji někam vystavím. Takové dárky si schovám, budu je mít do konce života,“ pronesl o hokejových proprietách.

Bolt zkraje svého ostravského pobytu hokej zaregistroval v televizních opakovačkách z mistrovství světa. Nechal si vysvětlit, že se Češi v tomto sportu stali mistry světa, ale sám si hokej prý vyzkoušet nehodlá. „Ne to ne. Neumím bruslit, takže mě s hokejkou neuvidíte. Nemám rád zimu, to by byla špatná kombinace,“ říkal  trojnásobný světový rekordman večer po závodě.

Reklama