Hlavní obsah

Clay by mohl v Götzisu zaútočit na Šebrleho světový rekord v desetiboji

PRAHA

Mekka atletických vícebojů - rakouské městečko Götzis - o víkendu opět ožije svým každoročním svátkem. Na stadiónku po alpskými štíty se sejde téměř kompletní elita desetibojařů a sedmibojařek, mezi nimiž budou i tři české vlaječky. Svou třináctou účast si připíše světový rekordman Roman Šebrle, jehož doplní v ženském závodě Jana Korešová a Eliška Klučinová.

Článek

Nejprestižnější vícebojařský mítink si nenechali ujít světové jedničky Američan Bryan Clay a Britka Jessica Ennisová. Do výčtu favoritů patří i mistr světa z Berlína Trey Hardee z USA, Bělorus Andrej Kravčenko, Kazachstánec Dmitrij Karpov, Rus Alexej Drozdov, Ukrajinec Olexej Kasjanov, Kubánci Leonel Suárez, Yordanis Garcia a Yunior Diaz nebo Jamajčan Maurice Smith. V sedmiboji bude usilovat o prvenství i olympijská vítězka Natalija Dobryňská z Ukrajiny.

Na Šebrleho světový rekord, který výkonem 9026 bodů vytvořil v roce 2001 právě v Götzisu , si brousí zuby Clay. Záleží však jaké bude počasí, které umí pod Alpami i koncem května zazlobit, a víkendová předpověď není právě nejoptimističtější. Další možností pro olympijského vítěze z Pekingu by měl být TNT - FORTUNA Mítink, který se koná na kladenském Sletišti ve dnech 15. – 16. června.

„Formu nemám úplně jedničkovou, ale určitě budu bojovat. Kdyby mi všechno sedlo, mohlo by se urodit 8500 bodů, a to bych byl vrcholně spokojený,“ říkal před odjezdem olympijský vítěz z Atén a držitel všech možných titulů a medailí. „Do Götzisu se těším i proto, že tam chodí fanoušci, kteří atletice a speciálně vícebojům rozumějí,“ dodal.

Reklama

Související témata: