Hlavní obsah

Desetibojař Clay po triumfu v Götzisu: Rekord v Kladně? Je to možné

Absolvoval první desetiboj od olympiády v Pekingu a přestože sám nevěděl, co od sebe čekat, přesvědčivě v rakouském Götzisu triumfoval. Další desetibojařské klání Američan Bryan Clay absolvuje už za dva týdny na kladenském Sletišti, kde by mohl zaútočit i na letitý světový rekord Romana Šebrleho. "V Götzisu jsem si zaběhl osobák na stovce, ale musel bych jít i ostatní disciplíny tak dobře jako v tréninku," má jasno Clay.

Článek

V Götzisu jste absolvoval první desetiboj od olympiády v Pekingu. Potěšil vás?

Vůbec jsem nevěděl, co od sebe čekat, je to dlouhá doba. Bodový součet není skvělý, ale z vítězství mám radost. Udělal jsem dost chyb, ale pořád méně než ostatní kluci. Ale když jsem se probudil a podíval z okna, hned jsem věděl, že to bude zlé...

Další závod vás čeká 15. a 16. června v Kladně, přesouváte se rovnou do Česka?

Ne, musím domů. Chci zase vidět rodinu a děti a ještě mám sponzorské povinnosti, tak se na týden stavím doma.

Roman Šebrle říkal, že pro vás nachystá grilování, aby vás před závodem unavil...

(směje se) Určitě s Romanem strávím spoustu času a užijeme si spoustu zábavy, jsme výborní kamarádi. Bál jsem se, že Roman tu letos nebude závodit, ale když mi pak řekli, že dorazí, tak jsem byl rád. V Česku jsem už byl a zamiloval jsem si to tam. Fakt se těším, že se tam vrátím.

A zaútočíte v Kladně i na Šebrleho světový rekord?

Mělo by to být lepší než tady, doma si odpočinu. A rekord? Je to možné, jsem ve skvělé formě, zaběhl jsem si tu osobák na stovce, ale musel bych jít i ostatní disciplíny tak dobře jako v tréninku.

Je světový rekord vaším hlavním cílem v roce, kdy se nekoná žádný velký šampionát?

Letos chci zůstat hlavně zdravý a nezranit se. Drobné bolístky jsou, ale to je desetiboj. I proto jsem byl radši opatrný, když jsem viděl, kolik kluků se tu zranilo.

Reklama

Související témata: