Hlavní obsah

Clay: V Kladně pro mě sezóna skončila

KLADNO

Měl být největším diváckým lákadlem 4. ročníku TNT-Fortuna Meetingu, ale bolest v tříslu při úvodní běhu na sto metrů zastavila třicetiletého Bryana Claye v cestě za špičkovým výkonem. Americký olympijský vítěz přitom cestoval do Česka z Kalifornie, ale zraněním při vystoupení na kladenském Sletišti pro něj sezóna v polovině června předčasně skončila.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Americký desetibojař Bryan Clay kladenský závod nedokončil.

Článek

Co se vám stalo, že jste hned zkraje desetiboje musel odstoupit?

Někde v polovině závodu jsem ucítil bolest v tříslu. Bylo mi jasné, že je to špatné, nemohl jsem pokračovat plnou rychlostí. Nevím, co se mi to najednou stalo. Není mi z toho moc dobře. Měl jsem úplně jiné představy o svém kladenském vystoupení.

Co pro vás tento nezdar znamená?

Je to konec této sezóny. Zranění není vážné, ale budu si muset dát pár týdnů pauzu. A po ní nemá smysl se o něco nového pokoušet. Rovnou se začnu se připravovat na další rok.

Myslíte, že se do Kladna ještě někdy vrátíte?

Nic se nedá vyloučit, ale příští rok to bude těžké, protože v podobném termínu se koná americké mistrovství, při němž jde o kvalifikaci na mistrovství světa a budu muset bojovat o místo v týmu.

Fanoušci by vás ale někdy při dalším souboji s Romanem Šebrlem rádi viděli...

Uvidíme. Bavil jsem s ředitelem mítinku, že bychom s Romanem a možná ještě s někým dalším udělali nějaký atletický trojboj. Rád se do Kladna a do Prahy někdy vrátím a snad to bude lepší než teď. Ještě se ale budu muset podívat na přesný harmonogram příští sezóny.

Reklama

Související témata: