Hlavní obsah

FOTO: Největší hvězdy nebudou na kladenský desetiboj vzpomínat v nejlepším

KLADNO

Měla to být lahůdka pro atletické fajnšmekry, ale vystoupení Bryana Claye a Romana Šebrleho trvalo v úterý na kladenském Sletišti při závodě na sto metrů jen pár sekund. Oba olympijské vítěze v desetiboji nepustily do dalších disciplín 4. ročníku TNT-Fortuna Meetingu zdravotní problémy.

Foto: ASC Dukla

Roman Šebrle "pláče" na rameni Bryana Claye poté, co obě hlavní hvězdy kladenského desetiboje skončily už v první disciplíně.

Článek

V této chvíli klečel Američan Clay ve startovních blocích ještě stoprocentně nabuzený na špičkový výkon v závodě sto metrů. Jenže po polovině trati ucítil bolest v tříslu a musel z desejiboje předčasně odstoupit, což ho kvůli kladenským divákům a pořadatelům velice mrzelo.

Bryan Clay na startu stovky.foto: ASC Dukla

Na rozdíl od Claye tušil Šebrle, že je vše ztracené. Při rozcvičování se mu ozvalo zranění stehna, kvůli němuž nedokončil před třemi týdny desetiboj Götzisu. Nejlepší český atlet uplynulých let mohl stovku akorát lehce proběhnuut, aby nedošlo k natržení svalu, a jeho účast byla vskutku jen symbolická.

Roman Šebrle na startu stovky.foto: ASC Dukla

Clay se po zranění neuzavřel do soukromí, ale sledoval další průběh desetiboje a výkony soupeřů, jako v tomto případě ve výškařském sektoru. Na Sletišti strávil i druhý soutěžní den a asistoval u předávání cen, čímž alespoň částečně pořadatelům splatil svůj nečekaný výpadek.

Bryan Clay (druhý zprava) sleduje desetiboj už jen v roli diváka.foto: ASC Dukla

Jakoby odstoupení dvou největších favoritů nebylo dostatečnou pohromou vícebojařského mítinku. Při rozcvičce před skokem do dálky upadl Jamajčan Bernard Claston na betonovou hranu doskočiště a rozrazil si bradu tak, že ho do sanitky museli odnést na nosítkách. S otřesem mozku skončil v nemocnici.

Jamajský desetibojař Bernard Claston skončil po zranění v péči lékařů.foto: ASC Dukla

Po odstoupení z desetiboje zůstal na ploše i Šebrle, který se chvílemi ujal i role spolukomentátora mítinku. V tomto okamžiku pokládal otázky svém velkému soupeři a kamarádovi Clayovi.

Obě hlavní hvězdy kladenského desetiboje sice skončily už v první disciplíně, ale diváci je mohli sledovat v jiných rolích.foto: ASC Dukla

Reklama

Související témata: