Hlavní obsah

Nejrychlejčí muž planety Bolt chce závodit až do olympiády v Riu

LAUSANNE

Minimálně do olympijských her 2016 v Riu de Janeiro chce sbírat medaile, případně i další rekordy nejrychlejší muž planety Usain Bolt. Trojnásobný olympijský vítěz z Pekingu a světový rekordman na stovce i dvoustovce nastínil své plány v Lausanne, kde se ve čtvrtek na mítinku Diamantové ligy představí po více než měsíční pauze zaviněné problémy s achilovkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt v cíli trati na 300 metrů na mítinku Zlatá tretra.

Článek

"Mým cílem je startovat ještě na dvou olympiádách. Pak toho možná nechám a za šest let v Brazílii zřejmě skončím," uvedl jamajský sprinter, kterému bude za měsíc 24 let. Připustil, že za pár let možná zkusí i nové disciplíny - čtyřstovku či dálku. "Asi to tak bude, po mistrovství světa a hrách v Londýně," uvažoval.

Letos nechce ani jednou prohrát 

Překonávání rekordů podle něj může začít sportovce po nějakém čase nudit. "Nic víc už se potom nedá dokázat. A já se chci stát skutečnou sportovní legendou," řekl Bolt zhruba čtyřem stovkám posluchačů v zaplněné aule obchodní školy v Lausanne. "Každopádně letos, když není ani světový šampionát ani olympiáda, nechci ani jednou prohrát. To je momentálně mým cílem."

Reklama

Související témata: