Hlavní obsah

Překážkář Svoboda uklidnil hlavu

TŘINEC

Už pomalu propadal skepsi. „Poslední dva závody jsem buď ulil, nebo doběhl s tretrama v ruce,“ vzpomněl překážkář Petr Svoboda nevydařené mítinky v Lausanne a Ústí nad Labem. Až při mistrovství republiky v Třinci odstranil depresi posledních dnů. V pravý čas – deset dní před startem evropského šampionátu v Barceloně.

Foto: Petr Horník, Právo

Překážkář Petr Svoboda

Článek

„Už jsem na to čekal jak na smilování. S trenérem jsme věděli, že mi to na tréninku běhá, ale potřeboval jsem uklidnit hlavu,“ vykládal český rekordman, jemuž náladu výrazně pozvedly časy 13,33 v rozběhu a 13,36 ve finále z třineckého stadiónu. „Teď se to v hlavě snad zlomilo a doufám, že to je začátek velkých výkonů,“ věří 25letý svěřenec Luďka Svobody, jenž s letošním časem 13,27 nadále vládne evropským tabulkám.

„Ale v Barceloně to nebude vůbec snadné, vyrojila se spousta výborných evropských kluků, co měli nedávno medaile jako junioři, takže to bude velký boj. Zlato samozřejmě chci, ale rád bych byl za každou medaili,“ vyhlašuje.

Před šampionátem si ještě ale doma jistě vyslechne pár popíchnutí od tyčkařské přítelkyně Jiřiny Ptáčníkové. Svým novým osobním rekordem 466 cm totiž o centimetr překonala jeho maximum z dob, kdy se věnoval víceboji. „Teď mi to dá sežrat, to abych začal zase skákat,“ vtipkoval Svoboda.

Reklama