Hlavní obsah

První, co vybalili čeští atleti v Barceloně, byly plavky

BARCELONA

Sotva čeští atleti přijeli na mistrovství Evropy v Barceloně do hotelu, už vybalovali ze zavazadel plavky. Zhruba 200 metrů od jejich přechodného bydliště, jen přes ulici, je totiž slyšet dunění vln. Pláž nalákala skoro všechny reprezentanty, aby si ještě před zahájením šampionátu užili radovánek u moře.

Foto: Tibor Alföldi , ČTK

Česká medailová naděje v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová si v Barceloně po tréninku užívá mořských vln.

Článek

Sluníčko pálí do písku, na pláži je v nedělním odpoledni rušno. Jen málo místa u vody. Ale českým atletům je to jedno, jdou se jen osvěžit. "Je to super, po cestě z Prahy nebo po tréninku, příjemné osvěžení," lebedila si čtyřstovkařka Denisa Rosolová. "Ale bylo to celkem teplé, i když někteří tvrdili, že to je příšerně studený," prohlásila.

Málokdo letních radovánek nevyužil. "Pojďte si někdo zaházet frisbee," vyzýval tyčkař Michal Balner ke hře s létajícím diskem. Přidaly se stýplařka Marcela Lustigová i překážkářka Zuzana Bergrová. Balner si potom společně se svým tyčkařským kolegou Janem Kudličkou a čtyřstovkařkou Jitkou Bartoničkovou i lehce zaběhali v písku.

Atleti ale dávají pozor, aby na sluníčku nepobývali moc dlouho. Podle předpovědí má svítit celý týden, i když teploty by neměly překročit 30 stupňů . "Mně teplo nevadí, hned jsem na hotelu vypnula klimatizaci a otevřela okno, ale před sluníčkem se radši schovám," podotkla Rosolová.

Hejnové se líbí vlny

Stejně přemýšlí i Zuzana Hejnová, česká medailová naděje na 400 metrů překážek. "Je to dobré odreagování, ale jen vykoupat, zregenerovat mořskou solí a určitě to po tréninku budu využívat tady často," uvedla Hejnová. Líbily se jí i vlny. "Jsou docela velké, člověk si nemůže jen smočit nohy, většinou musí jít celý," dodala s úsměvem.

Reklama

Související témata: