Hlavní obsah

Brala bych jakoukoliv medaili, chce Špotáková prodloužit sérii

Michal Osoba (Barcelona)Právo

Zcela suverénní byla v oštěpařské kvalifikaci mistrovství Evropy Barbora Špotáková. Prvním pokusem a z prvního místa hladce postoupila, její trable s loktem připomínaly jen tejpy na pravé ruce. "Ale takové bobky jsem měla naposledy jako juniorka," přiznávala značné obavy. Ty ale zahnala, ve čtvrtek ve 20.40 bude v Barceloně bojovat o medaili.

Foto: Mohammed Dabbous, Reuters

Barbora Špoptáková

Článek

Před závodem jste měla obavy, jestli s bolavým loktem překonáte 60 metrů a nakonec jste hodila o více než pět metrů dál. Jak jste to dokázala?

Trefila jsem to dobře technicky, kdyby se to nepovedlo, mohlo to být o sedm metrů míň. Vzpomněla jsem si na Stuttgart (v roce 2008 tam hodila světový rekord – pozn. red.), tam mě také bolel loket, i když ne tak děsně. I tam jsem to chtěla jen trefit a nakonec z toho byl hezký hod. Přesně něco takového jsem chtěla předvést tady a povedlo se. Zabolel, ale šlo to.

Ale obavy jste měla...

Člověk neví, co od toho může čekat. Ale možná je to dobře, člověk to pak nechce urvat rukou, nepřipadá si jak suverén, který dá šedesát metrů pokaždé, prostě musí mít tu pokoru...

Jak jste ruku léčila?

Pořád jsme to mazali vším možným, pouštěli elektroproudy, ledovali, prostě pořád něco. No a hlavně jsem nesměla pořád pokoušet, jestli to vydrží.

Jak reagovaly soupeřky?

Ani nevím. Já se tak soustředila na svůj hod, že jsem nekoukala, jak se tváří. Určitě věděly, že se něco děje, vůbec jsem tu neházela, měla jsem zafačovanou ruku. Ale snad jsem jim zase ukázala, že házet umím.

Jak vás loket bude omezovat ve finále?

Těch hodů nebudu moci předvést hodně, to je jasné. Ale kdyby se povedl nějaký takový jako v kvalifikaci, bylo by to pěkné.

Brala byste jakoukoliv medaili?

Ano, brala. Kdyby ta série pokračovala další medailí, byla bych spokojená.

Reklama

Související témata: