Hlavní obsah

Špotákovou loket bolí víc než před kvalifikací. Proto vzývá první hod

Barcelona

Loket Barbory Špotákové je nadále nejsledovanějším kloubem české atletické výpravy na mistrovství Evropy v Barceloně. Na úspěšnou úterní kvalifikaci dokázali lékaři odhodovou ruku světové rekordmanky spravit tak, aby si suverénně zajistila postup do finále. Dnes je ale čeká ještě větší šichta... „Loket bolí trochu víc než před kvalifikací,“ hlásila ve středu oštěpařka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková.

Článek

Nic překvapivého. Jeden, byť povedený pokus, se na stavu jejích vazů musel podepsat. „Samozřejmě jsme to čekali, teď jde o to, aby mohla pořádně hodit ve finále,“ doufá kouč Špotákové Rudolf Černý.

Den pauzy mezi oběma závody přišel vhod, hodí se každá minuta věnovaná regeneraci. „Bára dostala antirevmatickou gelovou náplast, která vydrží i několik hodin, dále průběžně aplikujeme fyzikální terapie, ledování, proudy a laser,“ popisuje léčebnou proceduru doktor Petr Sikora. „A pochopitelně odpočinek, podporu okolí a optimismus,“ dodává s úsměvem.

Pro Špotákovou bude dnes klíčové trefit první pokus. Ten, se kterým už v minulosti slavila úspěchy. S každým dalším hodem se totiž bude stav ruky zhoršovat. „Ale ona je bojovnice. Já věřím, že když bude třeba, tak zkusí i víc než třeba dvě rány,“ doufá Černý.

Ale Špotáková není z oštěpařek sama, kdo má velké obtíže. Stříbrnou z Pekingu Abakumovovou pořádně trápí koleno, s nímž měla jít dokonce na operaci. V kvalifikaci se zachránila až třetím pokusem. „V hlavě se mi honily nedobré myšlenky,“ přiznala svalnatá Ruska.

Reklama

Související témata: