Hlavní obsah

V oranžových tretrách si připadám jako splašená veverka, říká překážkář Svoboda

BARCELONA

Alespoň trochu jako Usain Bolt si můžou připadat čeští atleti, které na evropském šampionátu v Barceloně obouvá firma Puma. I oni totiž nafasovali svítivě oranžové tretry, s nimiž jamajský sprinter před rokem na mistrovství světa v Berlíně okouzlil fantastickými světovými rekordy na sto i dvěstě metrů.

Foto: Gustau Nacarino , Reuters

Překážkář Petr Svoboda hladce postoupil v Barceloně do semifinále.

Článek

Je to nejlehčí model. „Nejtěžší jsou na nich asi hřebíky,“ říkal překážkář Martin Mazáč, který si je včera vyzkoušel potřetí. Jeho zkušenější parťák Petr Svoboda ale velký rozdíl v hmotnosti nepociťoval. „Ten rozdíl je minimální, možná to má působit spíše psychologicky, ale na mě to nefunguje, protože to ani nepoznám,“ usmíval se český rekordman.

Přesto jistý rozdíl oproti předchozím tretrám značky Nike vnímal. „Ty byly tvrdší, noha se tam zafixuje. Zatímco tady se víc zapojí kotníky, to je hodně vidět u Bolta,“ popisoval Svoboda.

Tretry této značky nosí jako jediný z překážkářské špičky. „Ale jinak je má hodně lidí. I když je to zase dobrý pocit být na závodech stejně oblečený jako Bolt,“ usmíval se. Jamajčané mají i stejný design reprezentačních dresů, byť v zelenožlutém provedení.

Ani křiklavě oranžová barva treter Svobodovi nevadí. „I když si v tom připadám jak splašená veverka,“ směje se. „Člověk přece musí aspoň dobře vypadat,“ s úsměvem doplňovala Zuzana Bergrová, která si v nových tretrách doběhla pro semifinálovou účast.

Reklama

Související témata: