Hlavní obsah

Výškaře zkropil liják, Bábovi bral válec značky

BARCELONA

Po slunečných dnech bez jediného mráčku včera na mistrovství Evropy do Barcelony dorazily deště. A pořádné. Na začátku večerního programu se nad katalánskou metropolí rozduněly hromy a rozzářily blesky. Právě v největším nečase začala soutěž výškařům, kteří rozmary počasí odnesli ze všech disciplín nejvíce.

Foto: Reuters

Jaroslav Bába v deštivém barcelonském finále.

Článek

„Tušil jsem, že tu soutěž nepřeruší. Honza Janků mi říkal, že to za chvilku přejde a měl pravdu, za dvacet minut to bylo pryč. Asi měli předpovědi, jinak by to utnuli, kdyby to vypadalo na delší dobu,“ domníval se Jaroslav Bába.

Diváci zalezli pod zastřešenou část tribuny, ale skokané neměli před deštěm úniku. „Bylo to hodně nepříjemné, i dresy jsou v tom těžké, jak nasáknou vodou,“ vyprávěl Bába poté, co si doskočil pro páté místo.

Jenže větší potíž než liják samotný způsoboval válec, kterým se pořadatele snažili vysušit skokanům rozběžiště, byť to byla při hustém dešti spíše sysifoská práce...Ten válec mi dvakrát sebral značku na rozběh,“ líčil Bába.

Poprvé si ještě odkrokoval rozběh znovu. „Ale zase přijel a vzal ji s sebou,“ vyprávěl skokan. Další značku už k dispozici neměl. „Chtěl jsem si tam dát tejp, ale to mi nedovolili. Tak jsem tam jen od oka zapíchl špendlík ze startovního čísla, ale ani netuším, jestli to bylo to správné místo,“ krčil rameny.

Reklama