Hlavní obsah

Překážkáře Liou Sianga stále bolí noha, odletěl k lékařům do USA

PEKING

Slavný čínský překážkář Liou Siang po několika měsících tvrdého tréninku znovu ucítil bolesti v operované noze, kvůli níž nemohl před dvěma lety startovat na olympijských hrách v Pekingu. Proto se šampión z Atén 2004 vydal do Spojených států amerických na konzultaci s lékaři.

Článek

Nyní sedmadvacetiletý Liou Siang se podrobil v USA na konci roku 2008 operaci poraněné Achillovy šlachy. K atletice se vrátil, zatím však bez očekávaných výsledků. Navíc po náročném tréninku ho noha zase začala bolet.

"Od června trénuje tvrději a noha na to zareagovala. Proto chtěl konzultovat s americkými doktory, zda takový trénink noze neubližuje a zda taková bolest je v limitu," řekl listu Beijing Youth Daily atletův otec Liou Süe-ken.

Někdejší světový rekordman, olympijský vítěz a mistr světa absolvoval od pekingských her jen šest závodů. Naposledy startoval v květnu doma v Šanghaji na mítinku Diamantové ligy, kde v průměrném čase 13,40 doběhl třetí.

S Liou Siangem počítá Čína pro listopadové Asijské hry v Kuang-čou, což by měl být jeho letošní poslední start. "Pokud to lékařská kontrola dovolí, bude pokračovat v intenzivním tréninku," dodal otec majitele druhého nejrychlejšího času historie (12,88).

Reklama

Související témata: