Hlavní obsah

Oštěpařku Špotákovou už loket nebolí

PRAHA

Všechny zdravotní neduhy oštěpařky Barbory Špotákové jsou, zdá se, zažehnány. Loket, s nímž laborovala při "bronzovém" mistrovství Evropy v Barceloně i na sklonku sezóny, a také Achillova šlacha, která ji trápila na začátku roku, už světovou rekordmanku nebolí. ¨

Foto: Jan Handrejch, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková

Článek

Špotáková si nyní užívá dlouhého odpočinku, ale také plánuje přípravu na další sezónu s novým koučem Janem Železným.

"Loket vypadá dobře, ne?" ukazovala ruku v žertu na úterní tiskové konferenci. "Dá se říct, že je v pořádku," zvážněla. "Obě zranění byla spojená s házením oštěpem naplno, takže jakmile jsem přestala závodit a nervovat se, ten klid tomu okamžitě pomohl," prohlásila. Lékaři jí doporučili šest týdnů klid. "To se potvrdilo. Jsem ráda, že nebudu muset absolvovat nějakou operaci nebo něco takového," řekla s úlevou.

Před Vánoci na Kanáry 

Po jedenácti letech ukončila spolupráci s koučem Rudolfem Černým a přestoupila do oštěpařské skupiny Jana Železného. Společně už začali plánovat přípravu a soustředění. V podzimní přípravě žádné dramatické změny nenastanou. "Bude to podobné jako vždycky," uvedla Špotáková. V druhé polovině října bude nabírat kondici na Šumavě, před Vánoci odjede tradičně na Kanárské ostrovy.

S koučem přesto museli udělat kompromis, neboť Železný po celou svou kariéru preferoval dlouhé jarní soustředění v Africe, naopak Špotáková dlouhé pobyty v zahraničí v oblibě nemá. "Takže do Afriky pojedeme tak na tři týdny," našli společné řešení. Příští sezóna ale rozhodně pro Špotákovou nebude tak náročná jako letošní. "Zatím neznáme žádné termíny, takže jsme se o závodech moc podrobně nebavili," uvedla.

Špotáková trávila volno na Lipně, na kolečkových bruslích, na kole v Orlických horách, s přítelem Lukášem na bowlingu a také oslavila kulaté narozeniny maminky. "Mám asi čtyřicet bratranců, byla to legrace," řekla. Byla i v Plzni na pivních slavnostech, ale kvůli velkému zájmu lidí musela odjet. "Užívám si volno, i když to je hodně cestování. Asi jsem v sezóně cestovala málo," narážela v žertu na náročný rok.

Zase se na trénink těší

Letos předčasně ukončila sezónu a od atletiky si po měsíci odpočinula. Bude se věnovat jen dětem při projektu Atletika pro děti v Kladně a na finále Středoškolského poháru v Břeclavi. "Už cítím, že se na trénink zase začínám těšit," prohlásila. Možná se opět bude věnovat doplňkovým závodům v hale. "Beru to jako zpestření oštěpařské přípravy a trenér mi nejspíš bránit nebude. Chce to trénink proložit adrenalinem při závodu," řekla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články