Hlavní obsah

Rosolová bude po úspěšné sezoně přes zimu ladit čtyřstovku

Proměna z vícebojařky a dálkařky v čistokrevnou sprinterku se Denise Rosolové povedla na výbornou. Čtyřiadvacetiletá karvinská rodačka, která nyní závodí za USK Praha, obsadila na červencovém mistrovství Evropy v Barceloně na čtyřstovce páté místo a k tomu ji hřeje i osobní rekord 50,85 sekundy z domácího mítinku Zlatá tretra. "Kdybych s tou sezonou nebyla spokojená, asi bych nebyla normální. Udělala jsem opravdu velký skok," řekla Rosolová.

Foto: René Volfík, ČTK

Denisa Rosolová

Článek

Sportovní progres provází více faktorů. Rosolová se po letech závodění za Vítkovice přestěhovala do Prahy a v trenérské skupině Martiny Blažkové v sobě objevila sprinterské vlohy.

Rosolová sama mluví o nové motivaci. "Nová trenérka si se mnou pohrála, prošťouchla mě rychlostně. Ale těžila jsem i z výborné kondiční přípravy s bývalým trenérem Alešem Dudou. Co ten do mě nacpal, až se divím, že jsem to dovolila," řekla Rosolová, stále možná ještě známější pod svým dívčím jménem Ščerbová.

Po halové sezoně vtrhla na otevřené ovály ve velkém stylu. Na Zlaté tretře v Ostravě překvapila časem 50,85. "Hala byla ještě taková, že jsem se se čtvrtkou seznamovala. Když jsem na ni nastupovala, strašně jsem se bála. Potom jsem přišla ven a užívala si to," tvrdí Rosolová.

Čtvrtka bude nosnou i v příští sezóně

Úvod letní sezony ji skutečně vyšel: dosáhla na limity pro mistrovství Evropy na 200 i 400 metrů. Na delší trati pak v Barceloně doběhla dvě místa za stupni vítězů.

Čtvrtka pro ni bude nosnou disciplínou i v příští sezoně. "Chci u toho zůstat, i když mě teďka ještě přemlouvají na 400 metrů překážek. Dvoustovku si nechám jen jako takovou doplňkovou disciplínu, ať si od čtvrtky občas odpočinu," plánuje Rosolová.

Formu chce načasovat už na start halové sezony. Podle Rosolové se všechno může odvíjet už od soustředění v Jižní Africe. "Ještě to nemám vyzkoušené, nevím, co to se mnou udělá. Ale snad se nebudu moc trápit a hned na halu vyletím. Cítím, že na halovém mistrovství Evropy je docela velká šance," upozornila Rosolová.

Reklama