Hlavní obsah

Bouře na Jamajce zbrzdí začátek Boltovy přípravy na sezonu

KINGSTON

Fenomenální sprinter Usain Bolt už je zdravý, ale začátek jeho přípravy na novou sezonu komplikuje počasí na Jamajce. Trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman ukončil minulou sezonu kvůli bolestem zad a dnes se měl hlásit ke skupině Glena Millse. Kvůli tropické bouři Nicole však možná zahájí přípravu na obhajobu tří titulů mistra světa později, neboť v Kingstonu není aletická hala.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Jamajský sprinter Usain Bolt

Článek

Deště, záplavy a sesuvy půdy si na Jamajce vyžádaly třináct mrtvých, další lidé se pohřešují. Bouře poničila mosty, zaplavila ulice bahnem, odřízla desítky tisíc lidí od dodávky elektřiny a vody a způsobila škody za miliony dolarů. Již druhý den zůstaly uzavřené školy i univerzity. "Pokud bude přát počasí, zahájíme trénink na novou sezonu. Jestli ne, musíme počkat. Jinde než venku trénovat nemůžeme," prohlásil Mills. Podle předpovědi počasí by stále mělo pršet.

Bolt ukončil sezonu v srpnu, kdy prohrál na mítinku ve Stockholmu v běhu na 100 metrů s americkým rivalem Tysonem Gayem. Pak si stěžoval na bolesti bederní páteře a rozhodl se v sezoně bez globálního vrcholu nepokračovat. Chyběl na mítincích v Curychu a Bruselu, kde se měl potkat se svými největšími soupeři Gayem a krajanem Asafou Powellem. Ten rovněž předčasně ukončil sezonu.

Reklama