Hlavní obsah

Evropskou Atletkou roku je chorvatská výškařka Vlašičová

LAUSANNE

Chorvatská výškařka Blanka Vlašičová je nejlepší evropskou atletkou uplynulé sezony a stala se teprve třetí ženou historie, které se tohoto ocenění dostalo podruhé v kariéře. Dvě vítězství v anketě mají na kontě také ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová a bývalá vícebojařka a nyní dálkařka Carolina Klüftová ze Švédska.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Chorvatská výškařka Blanka Vlašičová

Článek

Vlašičová měla velmi dobrou sezonu. V hale zůstala neporažena, skočila národní rekord 206 cm a stala se v Dauhá halovou mistryní světa. Její halový výkon v létě nikdo nedokázal překonat a Vlašičová se stala v Barceloně také mistryní Evropy. Vyhrála dvanáct ze čtrnácti závodů a včetně všech sedmi mítinků premiérového ročníku Diamantové ligy a triumfovala také na domácí půdě ve Splitu při Kontinentálním poháru.

Své ocenění dostane Vlašičová při galavečeru Evropské atletické asociace v sobotu 16. října v Bělehradu. Nejlepším mužem uplynulé sezony se stal francouzský sprinter Christophe Lemaitre, objevy roku jsou francouzský trojskokan Teddy Tamgho a chorvatská diskařka Sandra Perkovičová. V anketě hlasovali fanoušci, novináři, členové národních federací a experti.

Anketa o nejlepší atletku Evropy podle EAA:
1. Vlašičová (Chorv./výška),
2. Ennisová (Brit./víceboje)
3. Sailerová (Něm./100 m)
4. Wlodarczyková (Pol./kladivo)
5. Soumareová (Fr./200 m)
6. Yanitová (Tur./100 m př.)
7. Firovová (Rus./400 m)
8. Anťjuchová (Rus./400 m př.)
9. Savinovová (Rus./800 m)
10. Ostapčuková (Běl./koule)

Reklama

Související témata: