Hlavní obsah

Na Hrách Commonwealthu dopoval další Nigerijec, překážkář Okon

DILLÍ

Hry Britského společenství v Dillí mají druhý dopingový případ a opět se o něj postaral nigerijský atlet. Překážkář Samuel Okon měl pozitivní test na methylhexanamin, tedy na stejný zakázaný stimulant, jaký byl zjištěn v pondělí ve vzorku jeho krajanky Damoly Osayomiové.

Článek

Okon doběhl v pátek šestý ve finále překážkářského sprintu na 110 metrů. Pokud potvrdí pozitivní test i analýza kontrolního B-vzorku, bude z výsledkové listiny vyřazen.

To se týká i případu Osayomiové, která se stala šampionkou na 100 metrů a jejíž doping dnes potvrdila i druhá kontrola. Výsledky nejkratšího sprintu se tak budou měnit už podruhé, neboť původní vítězka Sally Pearsonová z Austrálie byla několik hodin po závodě diskvalifikována kvůli chybnému startu. Nigerijská atletka se hájí tím, že si vzala léky na utišení bolesti zubů. Zlato tak dostane původně třetí Natasha Mayersová z ostrovního státu Svatý Vincenc a Grenadiny.

Organizátoři Her Commonwealthu už provedli 1200 dopingových testů, z nichž jen tyto dva byly pozitivní. Na methylhexanamin byl loni pozitivně testován například i český tenista Ivo Minář a dostal osmiměsíční trest.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články