Hlavní obsah

Gebrselassie ohlásil konec kariéry a už myslí na návrat

BRUSEL

Jen co legendární etiopský vytrvalec Haile Gebrselassie ohlásil konec kariéry, už myslí na návrat. "Uvažuji o tom," uvedl na Twitteru sedmatřicetiletý běžec, který oznámil odchod ze scény v neděli po odstoupení z Newyorského maratonu kvůli zranění kolena. Podle svého manažera Jose Hermense to udělal v návalu zklamání. Nizozemský agent míní, že Gebrselassie se nakonec vrátí ke svým původním plánům a bude v roce 2012 bojovat v Londýně o olympijskou medaili v maratonu.

Foto: Mosab Omar , Reuters

Haile Gebrselassie na maratonu v Dubaji

Článek

"Mluvil jsem s ním a s odstupem času už není zdaleka tak kategorický. Řekl mi, že si to promyslí. Už jsem tam cítil pochybnosti," řekl dnes Hermens agentuře AP. "Odpočine si, pobude nějaký čas s rodinou a jsem si jistý, že pak řekne, že chce běhat," prohlásil manažer dvojnásobného olympijského vítěze a čtyřnásobného mistra světa v běhu na 10.000 metrů.

Podobné "zaječí" úmysly měl prý Gebrselassie už v roce 2007, kdy kvůli dýchacím potížím nedokončil maraton v Londýně. "Říkal nám, že se maraton nikdy běhat nenaučí, že to nedokáže. A pak vytvořil dva světové rekordy," uvedl Hermens.

Na boj o medaili v maratonu na olympijských hrách v Pekingu Gebrselassie předem rezignoval kvůli smogu v čínské metropoli a plánoval, že se o ni pokusí v Londýně v 39 letech. "Bude to mít těžké, ale medaile je reálná. I když zakončí kariéru bronzem, bude to pořád fantastické," řekl Hermens.

Reklama

Související témata: