Hlavní obsah

VIDEO: Bolt poznal opravdovou rychlost. Sprinter testoval Ferrari na okruhu

PRAHA

Jamajský sprinterský superhrdina Usain Bolt si odskočil z tréninku. Vyzkoušel rychlost, která předčí i jeho, poznal sílu Ferrari. A návštěvu v italském Maranellu si užil. Zasedl za volant sportovních dravců a okruh byl jeho. Olympijský vítěz krotil 458 Italia a 599 GTB Fiorano.

Foto: Max Rossi, Reuters

Usain Bolt a jeho dva konkurenti

Článek

„Bylo to vzrušující. Poprvé jsem řídil Ferarri na dráze, je to můj splněný sen,“ přiznal se Bolt, když skončily jeho hrátky. „Myslel jsem, že jsem rychlý, ale tato neuvěřitelná auta dávají rychlosti nový rozmět. Tyto stroje musíme respektovat,“ pověděl trojnásobný olympijský vítěz z Pekingu, který obdivoval i sídlo Ferrari a jeho dlouholetou historii.

Pokud by si nejpopulárnější sprinter planety měl vybrat, který vůz zamíří do jeho garáže, neváhal by. Sáhl by po 458 Italia. „Je trochu jako já, je agresivnější.“

Přes nadšení byl na chvíli Bolt přesto posmutnělý. To když došlo na výseldky letošní formule 1 ve spojení s italskou stájí. „Je to sport, já vím, co říkám. Jsou zde vzestupy a pády. Důležité je vědět, jak se dostat zpět na trať. A já jsem přesvědčen, že to Ferrari ví,“ dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články