Hlavní obsah

IAAF plánuje i v dalších letech úsporné hospodaření

Mezinárodní atletická federace IAAF sice stabilizovala svou finanční situaci, ale i v následujících letech plánuje úsporné hospodaření. Rada IAAF, která jedná v Monaku, vydala prohlášení, že hodlá snížením výdajů a pomocí nových zdrojů příjmů především zvýšit rezervy.

Foto: Reuters

Prezident IAAF Lamine Diack

Článek

"Rezervy by se měly v dlouhodobém horizontu příštích pěti let pohybovat kolem 50 miliónů dolarů," uvedl řídící orgán světové atletiky.

V srpnu zveřejnil výsledky hospodaření za rok 2010, které skončily deficitem kolem devíti místo očekávaných šestnácti milionů dolarů. Na snížení schodku se vedle úsporných opatření podílel i kontrakt se sponzorem Diamantové ligy Samsungem, který přináší tři miliony ročně. Bude platit ještě příští dva roky s opcí na další rok.

IAAF se dostala do finančních problémů kvůli globální ekonomické krizi a ukončením smlouvy s EBU o prodeji televizních práv v roce 2009. Nový televizní kontrakt s firmou IEC přinesl IAAF o poznání nižší příjmy.

Vedení světové atletiky navíc uzavírá smlouvy o prodeji práv s jednotlivými zeměmi. V pátek oznámilo, že se nedávno dohodlo na vysílání svých soutěží v řadě lokalit včetně České republiky.

Reklama