Hlavní obsah

Sprinterský rekordman Bolt chce jednou hrát fotbal v Anglii

LONDÝN

Nejrychlejší sprinter planety Usain Bolt chce po ukončení atletické kariéry hrát fotbal v Anglii. Jeho snem, ale jak sám přiznává nejspíš neuskutečnitelným, je angažmá v Manchesteru United.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Věčný šprýmař. Jamajský sprinter Usain Bolt

Článek

"S atletikou skončím ve třiceti a pak se zkusím stát profesionálním fotbalistou," citovala čtyřiadvacetiletého Bolta agentura AFP. "Chtěl bych hrát za nějaký tým v Anglii, klidně v nejnižší lize. Rád bych zjistil, jestli na to mám a můžu být alespoň trochu dobrý," dodal mistr světa, olympijský šampión a světový rekordman.

Bolt by se prý nebránil ani fotbalovému angažmá ve Francii. "Tam by mi to také slušelo. Pro mě je ale důležitější, jak budu hrát a ne kde," prohlásil jamajský sprinter.

Nejradši by hrál za Manchester United, kterému fandí. Sám ale přiznává, že jde o nesplnitelný sen. "Hrát s Rooneym a jeho spoluhráči by byla čest. Když jsem se s nimi poprvé potkal, byla to pocta. Také mě překvapilo, že věděli, kdo jsem," uvedl.

Bolt si myslí, že by z něj byl dobrý záložník. "Ale hodně lidí mi říká, abych šel do útoku, protože jsem rychlý," uvedl. "Také jsem větší a rychlejší než Messi, takže...," ukázal, že sebevědomí mu nechybí.

Reklama

Související témata: