Hlavní obsah

Atletické Gala v Ostravě bude součástí světové halové tour

Monako

Ostravský atletický mítink Czech Indoor Gala bude 3. února součástí rozšířené Světové halové tour (World Athletics Indoor Tour) a byl oceněn stříbrnou známkou značící druhou nejvýznamnější kategorii závodů. Do seriálu bylo zařazeno 26 mítinků pořádaných ve 12 zemích a zlatou hodnotu jich má jen šest. V Česku se pak uskuteční ještě tři akce bronzové úrovně, a to Hvězdy v Nehvizdech a výškařské mítinky Hustopečské skákání a Beskydská laťka v Třinci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Nejvýznamnější mítinky mezinárodní halové sezony budou k vidění v Karlsruhe (29. ledna), Bostonu (6. února), Liévinu (9. února), New Yorku (13. února), Toruni (17. února) a Madridu (24. února). V šestém ročníku elitního seriálu budou bojovat o celkové prvenství muži v disciplínách 400 m, 1500 m, 60 m překážek, výška a dálka a ženy na 60 m, 800 m, 3000/5000 m, v tyči, trojskoku a kouli. Započítávat se budou tři nejlepší výsledky, celkoví vítězové obdrží bonus 10.000 dolarů a divokou kartu na halové mistrovství světa 2022 v Bělehradě.

Podle zveřejněného kalendáře se všechny české mítinky zařazené do tour odehrají během jediného týdne. Dva dny po ostravském Gala se bude závodit v Nehvizdech, den nato je na programu Hustopečské skákání a 9. února Beskydská laťka. Světová atletika upozornila, že vzhledem k pandemické situaci je termínová listina provizorní.

Reklama

Související témata: