Hlavní obsah

Moravská výškařská tour vyvrcholí v Hustopečích

HUSTOPEČE

Plejáda špičkových skokanů do výšky se představí v sobotu na startu mítinku Hustopečské skákání. K hvězdám ze středeční Beskydské laťky přibudou v závěrečném druhém dílu Moravské výškařské tour ruský obhájce prvenství Ivan Uchov a mistr světa z roku 2007 Donald Thomas z Baham. Ženské startovní pole doplní Světlana Školinová a Jelena Slesarenková z Ruska a také česká jednička Iva Straková, která mítink v Třinci vynechala kvůli zdravotním problémům se zády.

Foto: , ČTK/AP

Výškařka Iva Straková se představí v Hustopečích.

Článek

Spolu se Strakovou budou závodit Romana Dubnová a Oldřiška Marešová, jediným domácím skokanem na startu mezi muži bude stejně jako v Třinci Jaroslav Bába.

Od něj se čeká, že po šestém místě v Beskydské laťce tentokrát výrazněji zasáhne do boje o vítězství, který by se měl týkat i Rusů Aleksandera Šustova se Sergejem Mudrovem, nejlepší dvojice z Třince (oba 229 cm).

Vrcholný výkon slibuje i ženská soutěž vzhledem ke startu osmnáctileté Marie Kučinové z Ruska. Ta v Třinci vylepšila juniorské světové maximum v hale na 197 cm a tímto výkonem vede i letošní tabulky. Jen o centimetr méně skočila letos Školinová.

Do Hustopečí zavítá jako host i světový rekordman Javier Sotomayor z Kuby, jenž je nyní ve své zemi atletickým manažerem. Uvidí skákat i svého krajana Victora Moyu, který měl v Třinci problémy s kolenem a zdolal pouze 218 cm.

V Hustopečích začne závod žen v 17:00, potom přijdou na řadu muži.

Reklama

Související témata: