Hlavní obsah

Výškař Bába vyhrál Brněnskou laťku ve svém letošním maximu

BRNO

Výškař Jaroslav Bába vyhrál výkonem 228 centimetrů Brněnskou laťku. Všechny výšky zdolal na první pokus, na závěr se marně pokoušel zdolat 230 centimetrů. Na druhém místě skončil Američan Keith Moffatt, jenž překonal 226 centimetrů. Za nimi už byla značná výkonnostní mezera. Ke třetímu místu stačilo Francouzi Fabriciu Sainz-Jeanovi zdolat bez oprav 222 centimetrů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Výškař Jaroslav Bába

Článek

"Škoda, že jsem neměl ještě na 230 centimetrech vyrovnaného soupeře, který by mě vyprovokoval k lepšímu výkonu," uvedl Bába, jenž zaznamenal svůj nejlepší letošní výkon a už podruhé zdolal limit ke startu na halovém mistrovství Evropy. V lednu vyhrál Ostravskou laťku výkonem 226 centimetrů. V Třinci a v Hustopečích už se mu tolik nedařilo.

"Dnes to bylo mnohem lepší, skákal jsem uvolněněji," pochvaloval si Bába, který po závodě v Hustopečích onemocněl virózou a čtyři dny ležel v posteli. "Trochu jsem si odpočinul. Pořád však nemám sílu. Ovšem dnes bylo v mých silách překonat 230 centimetrů. Některé skoky byly odražené dobře, ale necítil jsem se dobře technicky nad laťkou," popsal Bába své pocity. Ve čtvrtek ho čeká start na Novinářské laťce v Praze.

Zklamáním byly výkony papírových favoritů Ukrajince Jurije Krymarenka a Rusa Alexeje Těrešina. Oba zůstali v poli poražených.

Brněnská laťka, výškařský halový mítink:
Muži: 1. Bába (ČR) 228, 2. Moffatt (USA) 226, 3. Saint-Jean (Fr.), 4. Tallotti (It.) a Barry (Bah.), 6. Krymarenko (Ukr.) všichni 222.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články