Hlavní obsah

IAAF změnila pravidla rozběhů ve sprintech, budou nejvýš tři kola

MONAKO

Mezinárodní atletická federace IAAF změnila pravidla pro rozběhy sprinterských disciplín na velkých podnicích. Při olympiádě v Londýně 2012 nebo na letošním mistrovství světa v Tegu nebudou muset běžci absolvovat více než dva rozběhy na to, aby se dostali do finále.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

To pomůže především hvězdám, jako je rekordman Usain Bolt, pokud se přihlásí do více závodů. K obhajobě sprinterského double na 100 a 200 metrů tak fenomenální Jamajčan nebude potřebovat běžet osmkrát, ale jen šestkrát.

"Revoluční změna v programu byla nastolena tak, aby vyhovovala jak fanouškům, tak médiím. Zároveň napomáhá atletům stát se slavnými," stojí v prohlášení IAAF.

Základními novinkami tak jsou maximálně tři kola běhů při sprintech a také maximálně tříhodinová odpolední fáze finálových závodů. Všechny rozběhy a semifinále se navíc budou konat v dopoledních hodinách.

IAAF zároveň oznámila, že na světovém šampionátu v Tegu budou chodecké i maratonské závody začínat a končit mimo hlavní stadion. Podobný model už si atleti vyzkoušeli předloni v Berlíně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články