Hlavní obsah

Pospíšilová zatím děti neplánuje

PRAHA

Úspěšnou sezónu ve sportovním i osobní životě má za sebou atletka Věra Pospíšilová. Po vítězství ve finále Grand prix a pátém místě na mistrovství světa se minulý pátek stihla i vdát.

Článek

"Letos jsem si hodila osobní rekord a udržela jsem se na prvním místě světového žebříčku, takže jsem se sezónou spokojená, i když mi někteří naznačovali, že by mě mělo mrzet, že nemám medaili z mistrovství světa," hodnotí čtyřiadvacetiletá diskařka.

Přestávku před začátkem přípravy na olympijskou sezónu strávila napřílad také v Itálii a Egyptě: "V Africe jsme se i potápěli, což pro mě byla nová zkušenost." Potápěčský kurz však narozdíl od svého manžela, zápasníka Jakuba Cechla, neplánuje. "Mám z toho strach," přiznává s úsměvem.

Po přípravě v Praze se přesune do Nymburka, kde bude pokračovat v nabírání fyzické kondice. O místě zahraničního soustředění ještě nejsou s trenérem Šilhavým rozhodnuti. Ve hře je pobyt v Americe i zopakování letošní přípravy v Maďarsku. "I příští rok bych chtěla zachovat model s méně závody. Hlavně doufám, že jsem si problémy se zdravím už vybrala," naráží na natržený lýtkový sval, který ji komplikoval úvod sezóny.

Znechucená z dopingu

Ani Pospíšilové neušel dopingový skandál, o němž se čím dál více mluví nejen v USA. "Dost mě překvapilo, jak moc je to rozšířené. Jsem trochu znechucená z toho, že jsou někteří atleti schopni zajít až tak daleko. Mrzí mě to, protože to není férové vůči atletům, kteří jdou jinou cestou, a já vím, že to jde," zlobí se a dodává, že sama používá jen potravinové doplňky, jejichž nezávadnost potvrzuje atletický svaz.

Nad tím, že by se v rámci zpětného testování vzorků z atletického šampionátu mohla posunout výše v pořadí, však nepřemýšlí. "I kdyby se to stalo, asi bych z toho stejně radost neměla," říká šestinásobná česká mistryně, jíž budou přiznivci ve výsledkových listinách nacházet pod novým jménem Pospíšilová-Cechlová.

Prémie neivestovala

Svatba proběhla v tradičním duchu, ale přece jen měla jednu zvláštnost, zúčastnilo se jí pouze patnáct lidí. "Nerozesílali jsme pozvánky, chtěli jsme si to užít v rodinném kruhu a to se podařilo," těší závodnici, která ještě nestihla investovat prémie za mistrovství světa i vítězství v Grand prix.

"Peníze dojdou až koncem roku, ještě nevím, jak s nimi naložím. Zařízený byt máme, auto taky, možná budeme časem uvažovat o pozemku," přemýšlí Pospíšilová. O potomcích však zatím neuvažuje. "S Jakubem jsme o nich už samozřejmě mluvili, ale ještě je na to brzy. Rádi bychom se ještě podívali po světě a já chci dlouho závodit," odmítá myšlenky na mateřskou přestávku v kariéře a následný návrat po vzoru trojskokanky Kašpárkové.

Reklama