Hlavní obsah

Tyčkařka Suhrová už je světovou dvojkou za Isinbajevovou i v hale

ALBUQUERQUE

Americká tyčkařka Jennifer Suhrová se zařadila na druhé místo historických halových tabulek za Rusku Jelenu Isinbajevovou. Devětadvacetiletá atletka, jež do loňské svatby s trenérem Rickem Suhrem závodila pod jménem Stuczynská, překonala na národním šampionátu v Albuquerque 486 cm.

Foto: Michaela Říhová

Jeleně Isinbajevové (na snímku) už dýchá na záda Jennifer Suhrová.

Článek

Vlastní americký rekord vylepšila po dvou letech o tři centimetry a v historickém pořadí o jeden předstihla Světlanu Feofanovovou z Ruska. Halový rekord Isinbajevové má hodnotu pět metrů.

Stříbrná olympijská medailistka Suhrová si rekordní výkon připsala netradičně až ve čtvrtém pokusu. Po třetím nezdaru totiž rozhodčí uznali její námitku proti chybně položené laťce. "Člověk se vždycky pokusí o další skok, když to jde. Já věděla, že na to mám," řekla nyní již desetinásobná americká šampiónka.

Suhrová je světovou dvojkou i pod otevřeným nebem. Před třemi lety přeskočila 492 cm, Isinbajevová vede historické tabulky výkonem 506.

Rekord vytvořila i koulařka Williamsová 

Americký rekord vytvořila v Albuquerque i koulařka Jillian Camarenaová-Williamsová (19,87). Národní maximum překonala po 24 letech a domácí svaz si od ní slibuje, že by se mohla stát první americkou vrhačkou, která vyhraje mistrovství světa či olympijské hry.

Devětadvacetiletá Camarenaová-Williamsová se posunula s metrovým náskokem na první místo letošních světových tabulek. Výkony roku se v příznivé nadmořské výšce v Albuquerque blýskli i Michael Rodgers na šedesátce (6,48), koulař Ryan Whiting (21,35), Natasha Hastingsová na čtyřstovce (50,83), Kellie Wellsová na 60 metrů překážek (7,79) a dálkařka Janay DeLoachová (699).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články