Hlavní obsah

Maratonská šampiónka z roku 1984 Benoitová myslí na OH v Londýně

BOSTON

Legendární americká vytrvalkyně Joan Benoitová-Samuelsonová pomýšlí v 53 letech na účast na olympiádě v Londýně. V pondělí oznámila vítězka maratonu z her v Los Angeles v roce 1984, že se zúčastní v neděli slavného běhu v Bostonu a bude chtít zaběhnout čas, s kterým by se mohla zúčastnit národní olympijské kvalifikace.

Článek

Benoitová-Samuelsonová ovlivnila svým 27 let starým triumfem při ženské premiéře maratonu na OH mnoho Američanů. Sama nejdelší běžecký závod absolvovala na čtyřech olympiádách, naposledy se neúspěšně pokoušela v padesáti letech kvalifikovat na hry do Pekingu. Přestože tehdy neuvažovala o další olympijské šanci, nyní se chce po 18 letech vrátit na prestižní maraton v Bostonu.

"Přemýšlela jsem o tom od začátku roku. V dlouhé zimě jsem naběhala hodně dvacetimílových úseků," uvedla. "Už ale nejsem nejmladší... Bylo by pěkné zase překonat hranici 2:50," odhadla své možnosti vytrvalkyně, která se na startu objeví společně se svou třiadvacetiletou dcerou Abby. Aby se mohla zúčastnit olympijské kvalifikace, musí zaběhnout čas dvě hodiny a 46 minut.

Benoitová-Samuelsonová vyhrála závod v Bostonu poprvé v roce 1979, o čtyři roky později zde stanovila světový rekord 2:22:43. Pouze tři vytrvalkyně zaběhly od té doby na Bostonském maratonu lepší čas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články