Hlavní obsah

Čínský překážkář Liou Siang chce překvapit soupeře novou technikou startu

PEKING

Někdejší olympijský vítěz v běhu na 110 metrů překážek Liou Siang chce svůj současný odstup za absolutní elitou dohnat novou technikou startu. V přípravě na sezónu s vrcholem na mistrovství světa v Tegu se zaměřil na to, aby první překážku přeběhl po sedmi krocích, všechny dosavadní úspěchy slavil s osmikrokovým náběhem. Čínský atlet věří, že tím zlepší své časy nejméně o pět setin.

Článek

"Ve srovnání s elitními běžci, jakými jsou Dayron Robles a David Oliver, mám stále co dohánět. Tak doufám, že vypiluju techniku (startu) a zkrátím svůj odstup za nimi v první polovině trati," citovala sedmadvacetiletého Číňana domácí média. V závodě novinku vyzkouší nejspíš na květnové mítinku Diamantové ligy v Šanghaji. "Tam se člověk nemusí bát selhání nebo porážky. A když to nebude fungovat, prostě se vrátím k osmi krokům," dodal.

Bývalý světový rekordman (12,88) se postupně vrací mezi elitu po zranění achillovky, které mu v roce 2008 znemožnilo zažít očekávaný vrchol kariéry na olympiádě v Pekingu. Tam jako obhájce prvenství z Atén a úřadující mistr světa z Ósaky musel odstoupit před startem rozběhu.

V minulých třech sezónách se Liou Siang nedostal pod 13 sekund, v loňském roce se k této hranici přiblížil na devět setin při listopadovém triumfu na Asijských hrách v Kuang-čou. To jej nakonec zařadilo na třetí místo tabulek, kterým vloni vévodil Američan Oliver (12,89) před Kubáncem Roblesem (13,01), jenž je od roku 2008 světovým rekordmanem časem 12,87.

Reklama

Související témata: