Hlavní obsah

Pošlete boty do Keni a podpořte atletické naděje

Měníte běžecké boty, protože vám ty původní nevyhovují, nebo máte nové a lepší, ale nevíte, co s těmi starými? Přineste své použité (ale čisté) běžecké boty na předmaratónské Expo na pražské Výstaviště a uděláte dobrý skutek!

Článek

„Chceme splnit sen desítek, možná stovek mladých běžců v africké Keni, kteří si nákup bot nemohou dovolit,“ říkají organizátoři z běžeckého servru a časopisu behej.com.

„Když jsem minulý rok strávila týden s keňskými běžci v oblasti Rift Valley, odkud pochází a trénuje většina skvělých vytrvalců a budoucích světových hvězd, prosili mě stále dokola, abych jim poslala běžecké boty. Ty, které u nás vyhazujeme,“ říká Iva Skochová, česká novinářka na volné noze, jejíž reportáž z Keni otiskuje aktuální 14. číslo magazínu Běhej.com. Sama je poslala dvakrát, vždycky se ale ztratily cestou… „Teď je doručím osobně,“ slibuje.

U registrací na pražském Výstavišti najdete expozici behej.com a na ní (snad) rostoucí horu bot. Expo se otvírá v poledne 5. května a potrvá do sobotního večera 7. května. Na boty můžete napsat vzkaz, své jméno a nebo nakreslit mapku, odkud pocházíte. Jistojistě udělají radost mladým Keňanům a kdo ví – třeba si jednou přečtete, jak vám nový světový rekordman poděkuje za nastartování kariéry!

Reklama

Související témata: