Hlavní obsah

Jamajčan Bolt se rozhodl, že při Zlaté tretře poběží stovku

OSTRAVA

Světový rekordman a trojnásobný olympijský vítěz Usain Bolt z Jamajky poběží na atletické Zlaté tretře v Ostravě závod na 100 metrů. Bolt přijde do Ostravy popáté a nejkratší sprint si 31. května při letošním padesátém ročníku mezinárodního mítinku zopakuje po dvou letech. V roce 2009 zvládl cílovou rovinku v času 9,77 sekundy s nepovolenou podporou větru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt zdraví diváky na Zlaté tretře v Ostravě

Článek

"Rozhodl jsem se, že v Ostravě letos poběžím stovku. Před dvěma lety foukalo, takže doufám, že to letos už bude v pořádku," vzkázal do Ostravy podle organizátorů Jamajčan. Po mítinku v Ostravě se přesune na Diamantovou ligu v Oslu.

Největší hvězdu světové atletiky Bolta čeká v Ostravě druhý start v sezoně po mítinku Diamantové ligy v Římě. "Start Usaina Bolta je událostí sám o sobě. Trať, pro kterou se rozhodl, není zásadní," komentoval to majitel pořádající agentury Miroslav Černošek. "Klíčové je, že se i letos rozhodl mezi celou řadou mítinků, které ho lákaly, pro Ostravu," uvedl.

Volbu nejkratšího závodu přesto přivítal. "Je to královská trať a hlavně pro Bolta šance na reparát za jeho skvělý ostravský výkon před dvěma lety," připomněl. Rekord ostravského závodu drží Boltův krajan Asafa Powell výkonem 9,83 sekundy z loňského roku. "Věříme, že rekord padne," pravil Černošek.

Bolt běžel v Ostravě v letech 2006 a 2008 dvoustovku, loni se marně pokoušel o překonání nejlepšího světového rekordu v běhu na 300 metrů.

Reklama

Související témata: