Hlavní obsah

Šebrle v Götzisu výročí neoslaví, ale věří: Na Tegu se dá pořád dobře připravit

Jubileum deseti let od vytvoření svého stále platného světového rekordu Roman Šebrle na slavném mítinku v rakouském Götzisu neoslaví. Desetibojařská legenda se musela pořadatelům omluvit, když ho trápí zranění svalu na levém boku. Přesto je šestatřicetiletý atlet přesvědčený, že sezóna ohrožena není.

Foto: Ivana Roháčková

Vícebojař Roman Šebrle

Článek

Můžete už po zranění trénovat?

Ještě je to od něj krátce, ale už běhám, skáču přes švihadlo, chodím do posilovny, v pondělí bych chtěl už nazout tretry.

Věříte, že fit budete už na TNT-Fortuna mítink, který se koná v Kladně 15.-16. června?

Ten boční nebo zádový sval jsem si lehce natrhl před čtrnácti dny, do Kladna zbývá ještě měsíc, to je dost dlouhá doba. Proto jsem kvůli tomu vynechal Götzis, abych neriskoval, že si to obnovím. Vloni jsem si tu pauzu nedal a to byla chyba.

Götzis je tradiční a mezi desetibojaři oblíbený mítink, hodně vás mrzí, že letos bude bez vás?

Je mi to líto. Jednak proto, že jsem měl výbornou halu a trénink pokračoval dobře i ve venkovní sezóně. Proto jsem čekal, že by to mohlo být dobré. Mockrát už do Götzisu asi nepojedu, rád bych si tam zazávodil.

Navíc to letos bude deset let od vašeho světového rekordu...

Právě, mohl jsem to tam oslavit. (úsměv)

Dokážete odhadnout, jak moc vás zranění zbrzdí?

Ze začátku mě to zbrzdí určitě. Chtěl bych se už na Kladně pokusit o co nejlepší výkon, ale hlavním cílem zůstává mistrovství světa v Tegu a na něj se dá pořád dobře připravit.

Někde ale musíte splnit limit. Máte v hlavě záložní variantu, kam byste jel, kdyby se to z nějakého důvodu na Kladně nepovedlo?

Pak už by mi zbýval asi jen Evropský pohár ve vícebojích.

Reklama