Hlavní obsah

Šebrleho zaskočila Dvořákova kritika, limit na MS zkusí až v Ratingenu

PRAHA

Světový rekordman Roman Šebrle se rozhodl, že nebude startovat na Evropském poháru ve vícebojích v polské Toruni za dva týdny, ale o limit na mistrovství světa se bude pokoušet za měsíc na mítinku v německém Ratingenu. Pokud chce startovat na šampionátu v Tegu, musí předvést A limit 8200 bodů nebo mírnější kritérium 8000 bodů, ale další z Čechů nesmí být lepší než on.

Foto: Ivana Roháčková

Vícebojař Roman Šebrle

Článek

Šebrle ve čtvrtek v Kladně limitován zraněním dokončil desetiboj v nevýrazném výkonu 7343 bodů. Dnes absolvoval vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře, jež neodhalilo vážnější poranění oblasti mezi lýtky a Achillovými šlachami. Olympijský vítěz a bývalý mistr světa tak za několik dní bude moci trénovat bez omezení.

"Jsem rád, že to není nic vážného. Tělo se bránilo, protože nebylo po nedávném zranění a tréninkovém výpadku ještě plně připraveno, ale teď už by to mělo být lepší a lepší," napsal v tiskové zprávě Šebrle, který se teprve nedávno zotavil ze svalového zranění zad.

Šestatřicetiletý desetibojař se rozhodl pro Ratingen i proto, že je o dva týdny později než Evropský pohár a bude mít víc času na přípravu, ale i kvůli sporu s reprezentačním trenérem Tomášem Dvořákem. Ten se na mítinku v Kladně nechal slyšet, že bude mít před trenérskou radou větší možnost nominovat Šebrleho na Evropský pohár, pokud závod dokončí. Šebrleho se navíc dotkla i jeho slova o tom, že závod v Kladně dokončil jenom kvůli startovnému, které by bylo v opačném případě kráceno.

"Nechci přidělávat Tomášovi (Dvořákovi) starosti při nominaci na Evropský pohár a také mě zaskočilo jeho lavírování, zda mám, či nemusím kladenský mítink dokončit nebo ne. Nechci a nebudu komentovat jeho domněnky, proč jsem závod dokončil," dodal Šebrle.

Reklama