Hlavní obsah

O titul jamajské sprinterské jedničky se Bolt o víkendu neutká

KINGSTON

Nejrychlejší muž světa Usain Bolt nebude o víkendu usilovat o domácí tituly. Na šampionát v Kingstonu se nepřihlásil, a nedojde tak na jeho souboj se Stevem Mullingsem, který je letos na stovce tabulkově jamajskou jedničkou, a dalšími esy ze sprinterské velmoci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt.

Článek

"Není přihlášen a neexistuje žádné pravidlo, které přikazuje, že musí startovat," uvedl prezident jamajské federace Ludlow Watts. Šampionát je kvalifikací na mistrovství světa, ale světový rekordman Bolt má účast v Tegu jistou jako obhájce titulů na 100 i 200 metrů.

Letos ještě neprohrál

Bolt letos ještě neprohrál a vede tabulky na dvousetmetrové trati časem 19,86. Na prestižní stovce mu ale patří až páté místo výkonem 9,91, který předvedl v Římě a Ostravě.

Mullings už byl letos třikrát "na dálku" rychlejší, byť v Ostravě v přímém souboji s Boltem prohrál. Jeho maximem je čas 9,80, kterým jen o setinu zaostává za lídrem tabulek Tysonem Gayem z USA. Hranici deseti sekund už ale letos pokořili i další Jamajčané Nesta Carter (9,92), Asafa Powell (9,93), Michael Frater (9,94), Yohan Blake (9,95) a Nickel Ashemeade (9,96).

Reklama

Související témata: