Hlavní obsah

Překážkářka Hejnová ani v Brně nezíská titul na "své" trati

BRNO

Atletka Zuzana Hejnová ani na víkendovém mistrovství České republiky v Brně nezíská první titul v běhu na 400 metrů překážek. Poběží totiž pouze 100 metrů překážek a hladkých 200 metrů.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Zuzana Hejnová při Odložilově memoriálu v Praze na Julisce.

Článek

"Možná to vypadá divně, že nemám na své trati dosud žádný titul, ale startovat v běhu na 400 metrů překážek pro mě znamená dva závody navíc. Jednak rozběh a potom finále," vysvětlila svoje rozhodnutí na dnešní tiskové konferenci v Brně Hejnová, která před necelými dvěma týdny vylepšila na evropském šampionátu družstev ve Stockholmu český rekord na "své" trati na 53,87 sekundy.

Pokud by mohla startovat pouze ve finále, tak by si prý titul nenechala ujít. "Určitě ale v budoucnu na domácím šampionátu poběžím i na své trati. Bez titulu bych rozhodně nechtěla být," uvedla čtyřiadvacetiletá atletka.

Starty na jiných tratích v Brně, kde ještě nikdy nezávodila, bere Hejnová jako zpestření přípravy na překážkářskou čtyřstovku. "Ráda závodím před domácím publikem. Věřím, že na ostatních tratích budu konkurovat specialistkám. Chtěla bych z obou startů medaili. Asi nebude zlatá, protože specialistky jsou přece jen rychlejší. Jsem ale připravena jim konkurovat," prohlásila Hejnová, která se těší na novou tartanovou dráhu.

Po vytvoření českého rekordu měla několik dnů přestávku, v níž si léčila zdravotní neduhy. Poté si zazávodila na Pražských memoriálech, kde si vytvořila osobní rekord na 100 metrů překážek.

Reklama