Hlavní obsah

Na ME atletů do 23 let v Ostravě budou čtyři haloví mistři Evropy

OSTRAVA

Na mistrovství Evropy atletů do 23 let, které v Ostravě začne za týden 14. července, se představí čtyři zlatí medailisté z březnového halového ME v Paříži dospělých. Organizátoři na dnešní tiskové konferenci potvrdili účast ruské dálkařky Darji Klišinové, její krajanky Jeleny Aržakovové (1500 m), polského půlkaře Adama Kszczota a hvězdného trojskokana Teddyho Tamgha z Francie, jenž vévodí letošním světovým tabulkám.

Foto: Jon Eeg, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Na stadionu ve Vítkovicích se představí i ázerbájdžánský vytrvalec Hayle Ibrahimov, který získal v Paříži na třech kilometrech stříbro, stejně se vedlo německému koulaři Martinu Storlovi. Na startu běhu na 800 m bude stát vedle Kszczota i majitel bronzu z Paříže Španěl Kevin López, proto půlka bude jedním z vrcholů šampionátu.

Ve štafetě v hale Bercy se podílel na zisku stříbra britský čtvrtkař Nigel Levine, který nechybí mezi přihlášenými pro start v Ostravě, o bronz francouzské štafety žen se zase zasloužily Marie Gayotová a Flori Gueiová, a rovněž ony míří na sever Moravy.

Ze závodníků, kteří v Paříži získali medaili, se v Ostravě nepředstaví jen francouzský sprinter Christophe Lemaitre. "Původně se mezi přihlášenými objevilo jeho jméno na dvoustovce, ovšem podle našich informací ve francouzské výpravě nakonec opravdu nebude. Kromě Lemaitra nicméně dorazí největší hvězdy této věkové kategorie," uvedl výkonný ředitel organizačního výboru ostravského ME Oldřich Zvolánek.

Kromě domácích nadějí bude zřejmě největším tahákem start Tamgha. Při zatím posledním dílu Diamantové ligy v Lausanne dokázal halový světový rekordman posunout letošní světové maximum na 17,91 m a francouzský svěřenec kdysi slavného kubánského dálkaře Ivána Pedrosa jasně ukázal, že to letos s útokem na osmnáctimetrovou hranici extratřídy myslí vážně.

Šampionátu do 23 let v Ostravě se od 14. do 17. července zúčastní 516 atletů a 443 atletek z 50 zemí Evropy, v oficiálních doprovodech figuruje 450 členů realizačních týmů a funkcionářů.

Reklama

Související témata: