Hlavní obsah

V Ústí jsem běžela rychleji než v Anglii, řekla čtvrtkařka Rosolová

V neděli večer ještě závodila na Diamantové lize v Birminghamu a v úterý odpoledne vyhrála na atletickém mítinku v Ústí nad Labem časem 51,51 sekundy běh na 400 metrů. Česká čtvrtkařka Denisa Rosolová má v těchto dnech nabitý program. „Je to náročné, ale zatím to zvládám,“ řekla v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Denisa Rosolová

Článek

Jak byste porovnala oba svoje starty na zmíněných akcích?

V Ústí jsem běžela rychleji než v Anglii. Přitom nová dráha trošku vyhazovala do zatáček, ale snad jsem to zvládla. Nechtěla jsem zklamat diváky, protože ústecké vystoupení jsem měla domluvené ještě předtím, než mě vzali na Diamantovou ligu. Start v Ústí jsem kvůli tomu nemínila rušit, i když jsem přiletěla až v pondělí večer. V úterý dopoledne jsem ještě stačila navštívit lékaře. Byl to velký zápřah i na cestování, ale zatím mi to nevadí.

Co nejbližší program?

Hlavně si dám dva až tři dny volno a začnu se připravovat na další Diamantovou ligu v Monaku. A pojedu se v tomto týdnu podívat do Ostravy na evropský šampionát do třiadvaceti let, protože jsem jeho ambasadorkou. Slíbila jsem, že se v Ostravě objevím. Čekají mě spíše společenské záležitosti jako je slavnostní večeře s organizátory.

Přemýšlíte už o mistrovství světa v Tegu?

Koncem července začínáme finální přípravu v Nymburce. Tam nastanou ty nejbolestivější tréninky. Na mistrovství světa bych se chtěla dostat do finále, ale vím, že hrozně těžké a klíčové pro ambice bude už semifinále. Záleží i na vylosování, koho dostanu za soupeřky. V Koreji budu startovat vůbec poprvé, ale už jednou jsem tam byla, ale jen při mezipřistání v Soulu. V Asii jsem už závodila v Číně a v Japonsku.

Reklama