Hlavní obsah

Letos žádné rekordy. Důležitý je až Londýn, říká Bolt

MONAKO

Přesně za rok odstartují olympijské hry v Londýně. Jedním z velkých favoritů soutěží pod pěti kruhy by měl být jamajský atlet Usain Bolt. Nejrychlejší muž planety je přesvědčen, že se v britské metropoli ukáže znovu v nejzářivějším světle a opět přepíše rekordní tabulky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamajský sprinter Usain Bolt na Zlaté tretře v Ostravě

Článek

Letos se Bolt ještě ani zdaleka nepřiblížil svému světovému rekordu na stovce 9,58 s, nejlépe zatím běžel 9,88 s. Mnohem více tak září jeho krajan Asafa Powell, který v probíhající sezóně prolétl stovku za 9,78 s. To ale Bolta nijak nevzrušuje. „Londýn je nejdůležitější. Jen na něm záleží. Nečekejte ode mě letos žádné rekordní sprinty. Možná stlačím čas tak na úroveň 9,7 s,“ podotkl Bolt a doplnil: „Jasným cílem je dostat se do vrcholné formy příští rok.“

O svých plánech mluvil v Monaku po poslední stovce před mistrovstvím světa, které startuje v srpnu v jihokorejském Tegu. Tam bude jamajský rychlík obhajovat zlaté medaile z obou sprintů.

Bolta loni přibrzdilo zranění, letos se na stovce představil jen ve třech závodech, všechny ale vyhrál, ačkoliv se necítil nejlépe. První závod v Římě, který absolvoval před dvěma měsíci, dokonce označil za nejhorší v kariéře.

„Musím se před Tegu ještě zaměřit na pár věcí a vylepšit je. Potřebuji zapracovat zejména na startovních reakcích a prvních třiceti metrech. Zlepšuje se to, ale k rekordu je pořád hodně daleko,“ zakončil Bolt.

Reklama

Související témata: