Hlavní obsah

Sprinter Maslák si bílé rukávky vezme také do Asie

PRAHA

Žádné nervy. Flegmatik Pavel Maslák jen dopoledne zkontroloval internet, aby zjistil, jestli se podívá na svoji premiérovou velkou seniorskou akci. „Nijak extra jsem schvalování nominace neprožíval, jen jsem doufal, že to vyjde,“ vykládal ve 20 letech nejmladší člen české výpravy.

Foto: Jan Kucharčík

Sprinter Pavel Maslák se raduje z bronzu na ME atletů do 23 let. Bílé rukávky poveze i na MS dospělých v Tegu.

Článek

O možnosti divoké karty pro MS v Tegu mluvili jeho kouč Dalibor Kupka i šéftrenér Tomáš Dvořák už po jeho parádním vystoupení na ME do 23 let v Ostravě, kde vybojoval bronz. „Bylo to milé překvapení,“ pochvaloval si nominaci talentovaný sprinter.

Po Ostravě na útok na limit rezignoval, v sobotu si vyzkoušel v deštivém Táboře stovku. „Na čas 10,25 ještě nemám,“ uznával, byť v Brně na mistrovství republiky s příliš silným větrem v zádech i tento čas pokořil.

Cíl pro Tegu má jasný: proběhnout se v závodě víckrát než jednou. „Na postup z rozběhu bych chtěl dosáhnout, ale hlavně už chci zlomit český rekord,“ říká. K výkonu Jiřího Vojtíka 20,60 s mu chybí šest setin.

Maslák do Asie zamíří poprvé v životě. „Strašně se těším,“ vykládá. Nervózní nebyl před finále v Ostravě, tréma by ho neměla stihnout ani v Tegu. „Kdepak, budu úplně v klidu. Nikdo ode mne nebude nic čekat,“ ví.

Zdobit by ho opět mohly i charakteristické bílé rukávky. „Sbalím si je a uvidím na místě, jestli je obleču,“ plánuje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články