Hlavní obsah

Americký čtvrtkař Wariner přišel kvůli zranění o MS v Tegu

RALEIGH

Bývalý olympijský vítěz a mistr světa v běhu na 400 metrů Jeremy Wariner se kvůli zranění nezúčastní na přelomu srpna a září světového šampionátu v Tegu. Sedmadvacetiletý americký atlet si v červenci přetrhl šlachu v ukazováčku levé nohy a bude se léčit osm až 12 týdnů.

Článek

Zraněním vyvrcholil pro někdejší jedničku na trati 400 metrů Warinera nepříliš vydařený rok, v němž zaběhl až dvanáctý světový čas a na americkém šampionátu ho porazil Tony McQuay.

"Jsem zklamaný, že nebudu mít v Tegu možnost bojovat o návrat na světový trůn. Teď se musím soustředit na uzdravení a přípravu na sezonu 2012, v níž se pokusím získat své druhé olympijské zlato na 400 metrů," uvedl Wariner v tiskovém prohlášení.

Rodák z texaského Arlingtonu vládl čtvrtce od roku 2004, kdy vyhrál v Aténách olympijské hry. Následně přidal zlata na MS 2005 a 2007, na hrách v Pekingu 2008 a šampionátu v Berlíně 2009 bral stříbro za krajanem LaShawnem Merrittem. Na všech těchto pěti vrcholných podnicích také pomohl ke zlatu americké štafetě.

Warinera v týmu USA pro Tegu nejspíš nahradí Jamaal Torrance. Čtvrtý muž z americké kvalifikace doplní pro individuální závod McQuaye, Grega Nixona a obhájce titulu Merritta, jenž se minulý týden vrátil po jednadvacetiměsíčním trestu za doping.

Reklama