Hlavní obsah

Silnovovi tentokrát výkon na poslední chvíli k nominaci nepomohl

Olympijský vítěz ve skoku do výšky Andrej Silnov se nevešel do ruské nominace na mistrovství světa, jež začne v korejském Tegu 27. srpna. Šestadvacetiletý výškař se sice o víkendu na mítinku Diamantové ligy v Londýně blýskl zdoláním 236 cm, nicméně jeho nejlepší výkon sezony přišel podle ruských funkcionářů pozdě na to, aby již oznámenou nominaci změnili. Neopakovala se tak situace z olympijského roku 2008.

Článek

V Koreji tak bude mezi soupeři Jaroslava Báby ruské trio Alexandr Šustov, Alexej Dmitrik (oba 236 cm) a Ivan Uchov (234). "Silnov je excelentní výškař, očekáváme od něj i v budoucnu velká vítězství. Ale na našem týmu nebudeme nic měnit," řekl prezident Ruské atletické federace Alexandr Balachničev.

Ve stejné situaci byl přitom Silnov před třemi lety a tehdy výjimku dostal. Ačkoli neměl jet na olympijské hry do Pekingu, když těsně před hrami právě na londýnském mítinku skočil výkon roku 238 cm, byl dodatečně do týmu zařazen. Za "divokou kartu" se odvděčil pod pěti kruhy suverénním vítězstvím.

Reklama