Hlavní obsah

Vyřízený, unavený. Šoumen Bolt v Tegu výjimečně nežertoval

TEGU

Celodenní cesta do jihokorejského Tegu ho vyřídila. Nejrychlejší muž planety Usain Bolt po příletu do dějiště světového šampionátu nezvykle šetřil úsměvy. Žádné opičky, grimasy, žertíky. Jamajčanovi zabrala cesta celých 24 hodin a přistál s desinchronismem, tedy nemocí z časových pásem. Na aklimatizaci má ještě deset dnů, pak se na něj zaměří pozornost atletického světa.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Kdepak, tentokrát žádné vtípky. Jamajský sprinter Usain Bolt přiletěl do Tegu pořádně znaven.

Článek

Pro novináře a fanoušky na letišti v Tegu to byl nezvyklý pohled. Bolt vystoupil z letadla zamračený, odmítl rozhovory novinářů i pohled do objektivů fotoreportérů. Místo tradičního vtipkování zamířil podle očitých svědků na kávu a také na toaletu, kde si opláchl obličej studenou vodou. Tak moc ho unavila čtyřiadvacetihodinová cesta do Jižní Koreje...

Na vzpamatování má nyní deset dnů, šampionát začíná příští týden v sobotu 27. srpna. Tentýž den se jamajský sprinter poprvé postaví na start.

V Tegu už je také první část české výpravy, která cestovala od úterního večera z Prahy do Soulu deset hodin v kuse. Přesun do Tegu zabral další dvě hodiny, celkem byli čeští atleti na cestách 15 hodin. "No huráááá, konečně na místě. To byla cesta, uf..." ulevila si na Facebooku překážkářka Zuzana Hejnová, která patří k českým medailovým želízkům.

Reklama

Související témata: