Hlavní obsah

Sprinter Rodgers kvůli dopingovému nálezu vzdal MS v Tegu

RALEIGH

Americký sprinter Mike Rodgers se kvůli pozitivnímu dopingovému nálezu vzdal účasti na mistrovství světa v Tegu. Čtvrtý muž letošních světových tabulek v běhu na 100 metrů neprošel v červenci na mítinku v Itálii testem na zakázaný stimulant methylhexaneamin.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Americký sprinter Mike Rodgers se na MS v Tegu neobjeví.

Článek

Rodgers přijal pozastavení činnosti, i když trvá na své nevině. "Nebude závodit do vyřešení případu," řekla agentuře AFP mluvčí americké antidopingové agentury Annie Skinnerová. "Ujistil, že neužil zakázanou látku úmyslně, ale rozhodl se odstoupit z mistrovství světa s ohledem na ostatní atlety, aby měli férové podmínky a nebyli rozptylováni jeho pozitivním testem," uvedla agentura USADA v prohlášení.

Šestadvacetiletý sprinter měl v Koreji běžet stovku a štafetu 4x100 metrů. Předloňský mistr USA letos zaběhl 100 metrů za 9,85 sekundy a v Tegu by patřil k favoritům. V individuálním závodu ho nahradí Trell Kimmons, který má osobní rekord 9,95.

Rodgersův agent už dříve uvedl, že zakázaná látka se dostala do atletova těla omylem. "V Itálii šel s přáteli do klubu a dal si energetický nápoj. Ale přinesli mu bohužel jiný, než chtěl, jeden z těch, které obsahují stimulanty," řekl agent Tony Campbell agentuře Reuters.

Reklama

Související témata: