Hlavní obsah

Urve Špotáková zlato? Obergföllová je v laufu, ale Abakumovová kulhá

Michal Osoba (Tegu)Právo

Ve zcela rozdílném rozpoložení jsou obě úhlavní rivalky oštěpařky Barbory Špotákové před bojem o světové zlato (dnes od 12.10 českého času). Němka Christina Obergföllová předvedla v kvalifikaci třetí nejdelší hod sezóny 68,76 m, potřebný limit zdolala téměř o osm metrů. Zato Ruska Maria Abakumovová nevypadala v dobré pohodě.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Barbora Špotáková při kvalifikačním hodu na MS v Tegu.

Článek

„To je super, ne? Jsem ve skvělé formě, ve finále zaútočím na osobní rekord, zlato by bylo skvělé. A vedro, co tu panovalo? To je ideální pro mé svaly,“ rozplývala se Obergföllová, která už dokázala hodit i 70,20 m. „Přitom jsem před kvalifikací byla nervózní, na snídani jsem nemohla do sebe nic dostat,“ vyprávěla.

Christina Obergföllová má formu jako hrom.foto: Reuters/Dylan Martinez

„Je na tom opravdu dobře, nevypadalo to, že by chtěla hodit hrozně daleko, ale prostě jí to letělo. Je připravená, navíc shodila,“ okomentoval její výkon kouč Špotákové Jan Železný.

Abakumovová první pokus přešlápla, druhým už 62,49 m zvládla. Byl to ale zvláštní hod – z krátkého rozběhu odhodila daleko před čárou. „Chtěla jsem si jen zajistit postup, byl to normální hod,“ pravila Ruska.

Maria Abakumovová není stoprocentně fit.foto: ČTK/AP/Matt Dunham

„Ale bylo vidět, že má problémy s nohou, maličko kulhala,“ všiml si Železný. Abakumovová zdravotní problém přiznala. „Při rozběhu bolest v noze cítím, musím to zkonzultovat s doktorem,“ hlásila svalnatá Ruska.

Reklama

Související témata: