Hlavní obsah

Domínguezová se po porodu vrací k závodům, chce medaili z Londýna

MADRID

Pět měsíců po porodu se úspěšná španělská běžkyně Marta Domínguezová vrací k závodům. Bývalá mistryně světa v běhu na 3000 metrů překážek se v neděli 30. října zúčastní v Madridu závodu na 10 kilometrů, který pro ni má být prvním krokem v cestě na olympijské hry. Příští rok v Londýně by pětatřicetiletá matka syna Javiera chtěla získat svou první olympijskou medaili.

Foto: Max Rossi, Reuters

Španělská běžkyně Marta Dominguezová

Článek

"Pokud se nezraním, budu na olympiádě ve formě. Příprava jde dobře, jen mě teď trochu zlobí třísla. Olympijská medaile je pro mě velkým snem," řekla dnes na tiskové konferenci majitelka tří cenných kovů z MS a bývalá dvojnásobná mistryně Evropy v běhu na 5000 metrů.

Během mateřské pauzy Domínguezová čelila podezření, že tréninkovým kolegům a dalším sportovcům distribuovala bez lékařského předpisu látky sloužící k dopingu. Soud ji však opakovaně očistil. Domínguezová doufá, že stejně dopadne rozsáhlá kauza i pro jejího trenéra Césara Péreze. "Loni jsem byla ten nejhorší člověk na světě a pak mě očistili. Snad se to samé stane u Césara a celé to zůstane jen zlým snem. Justice ale pracuje velmi pomalu," prohlásila běžkyně, která kvůli aféře přišla o funkci místopředsedkyně španělského atletického svazu.

Reklama