Hlavní obsah

Neumannová pokřtí nový běžecký seriál

PRAHA

Obří tréninkové dávky už pár let nepolyká, vášnivou sportovkyní ale bývalá běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová zůstala i po skončení své aktivní kariéry. Tento víkend se olympijská vítězka postaví na start silniční desítky v Plzni, která je prologem k novému běžeckému seriálu RunTour.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kateřina Neumannová

Článek

Pro Neumannovou není výběr Plzně vůbec náhodný, k západočeské metropoli má totiž velice úzký vztah. „Bydlela jsem tu jako malá s rodiči, kteří tu žili ještě poté, co já jsem se odstěhovala. Bratr tu studoval vysokou školu a já jsem do Plzně dojížděla ke specialistovi na ortodoncii, když jsem nosila rovnátka,“ prozrazuje se smíchem.

Kdysi pod taktovkou trenéra Stanislava Frühaufa naběhala během přípravy půldruhého tisíce kilometrů, dnes si vyběhne dvakrát týdně a nečeká proto, že by usilovala o zlomení osobního rekordu. Ten totiž překvapivě nemá. „Měli jsme různé měřené úseky v lese a v nich jsem třeba vynikala, ale nějaké porovnatelné časy nemám,“ vysvětlila.

Pilotní závod nového seriálu startuje 5. listopadu v poledne v amfiteátru bývalého výstaviště v Plzni. Zvýhodněná on-line registrace běží již jen do 2. listopadu na webu www.run-tour.cz, kde najdete i veškeré podrobnosti k závodu. Vedle hlavního desetikilometrového závodu je připraven i kilometrový závod pro děti, na jehož start si zřejmě postaví i Neumannové dcera Lucie.

Reklama